Thuis / Accueil

“Schilderwerk van een plezierschilder” / “Ouvrages d’un peintre pour le plaisir”

Leraar, journalist, tekstschrijver, ondernemer en ‘plezierschilder’

Bert Kuijpers (1954) werkte twaalf jaar als leraar Frans in het middelbaar onderwijs. Een periode waarin het beroepsmatig bouwen van windsurfplanken, jury-activiteiten tijdens professionele surfwedstrijden over heel de wereld, en zijn journalistieke werk voor de ANWB, De Telegraaf en het NRC meer en meer de overhand kregen.

Eind jaren tachtig maakte hij de overstap naar de Telegraaf Tijdschriften Groep, waar hij als ‘early adopter’ in 1994 het eerste internetdomein van De Telegraaf (het huidige Mediahuis Nederland) heeft vastgelegd (ttg.nl). Kort daarop stond hij als eindredacteur aan de wieg van de website van De Telegraaf. Hij introduceerde daar het Linux-platform, en bleef tot 2003 actief als adjunct-directeur nieuwe media van de krant.

Na zijn vertrek startte Kuijpers de watersportuitgeverij Nauticlink, die hij in 2020 verkocht. Met Oceantime wil hij deze ruime en brede ervaring graag met u delen. Daarnaast illustreert, tekent en schildert Kuijpers al dan niet in opdracht voor derden.